Продължава издирването на изчезналия самолет по дъното на морето

Операцията по издирването на останките от "Боинг-777" на малайзийските авиолинии бяха подновени в ограничен периметър, където бяха засечени ултразвуци, вероятно излъчвани от черните му кутии, предаде Франс прес в четвъртък.

Началникът на операцията Ангъс Хюстън заяви, че отломките на самолета могат да бъдат локализирани идните дни, благодарение на акустичните сигнали, засечени от американския кораб "Океански щит".

Днес в операциите по издирването участват десетина военни самолета, четири самолета на гражданската авиация и 13 кораба в зона с приблизителна площ от 60 000 квадратни километра.

Сигналите са с честота 33,331 килохерца на постоянни интервали от 1,106 секунди. Според специалистите не може да става дума за естествени звуци, идващи примерно от някой кит.

Екипът по издирването обаче искат да уловят нови импулси преди да изтече 30-дневният, на теория, живот на батериите на черните кутии, за да могат да открие предполагаемото място на самолета, преди да изпратят на дъното на океана роботизирана машина.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят