Продължават кибератаките над южнокорейски АЕЦ

Продължават кибератаките над централата на ядрения оператор на Южна Корея, след като в четвъртък хакер настоя да се закрият трите ядрени реактора и заплаши в Туитър с "разрушения", ако искането му не се изпълни. Въпреки че атаките срещу маловажни операции в централата на компанията продължават, реакторите на страната работят нормално и са защитени от атака, предаде Ройтерс в неделя.

"Корея Хидро енд Нюклиър пауър" (Korea Hydro & Nuclear Power Co Ltd) взема засилени мерки за киберзащитата си, каза президентът на компанията Чхо Сок. Той не даде подробности за продължаващите кибератаки, нито за реакцията на компанията от
съображения за сигурност.

Компанията и правителството държат извънредни екипи в готовност от сряда до края на годината като предпазна мярка в случай на опит за кибератаки над атомните централи.

Южнокорейската прокуратура се стреми да издейства сътрудничество от Китай при разследването на кибератаките, след като проследи множество интернет адреси до китайски град близо до границата със Северна Корея. Прокурорите не изключват участие на КНДР в тези атаки.

Пхенян отрече да е замесен в кибератаките и заяви, че тези твърдения са част от клеветническа кампания на непопулярни южнокорейски лидери, допълва Ройтерс.

Споделяне

Още от Свят