Продажбите на "Старбъкс" са спаднали с 10%

Верагата постепенно започва да отваря отново заведенията си, сн. ЕПА/БГНЕС

Спад от 10 процента на продажбите в заведенията си по света през първите три месеца на 2020 г., отчете веригата кафенета "Старбъкс" в сряда. Бизнесът на едни от най-популярните заведения пострада заради епидемията от коронавирус.

Световните продажби са по-слаби от резултата за американския пазар, тъй като в Китай се отчита срив от 50 процента на продажбите в съпоставими заведения. В САЩ понижението е 3 процента за тримесечието до края на март, предаде ДПА.

Подобно на много други компании "Старбъкс" се отказа от прогнозата си за текущата година заради нестабилността и несигурността, свързани с пандемията.

Приходите на веригата са се понижили с 5 процента спрямо същия период на миналата година до 6 млрд. долара. Според компанията това е пряко свързано със загубата на продажби заради Covid-19.

"Старбъкс" възнамерява да използва уроците, научени от развитието на ситуацията в Китай, за пазара в САЩ, така че да може да следи и коригира целите си за възобновяване на работата на кафенетата, допълня агенцията.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?