Продажбите на "Старбъкс" са спаднали с 10%

Верагата постепенно започва да отваря отново заведенията си, сн. ЕПА/БГНЕС

Спад от 10 процента на продажбите в заведенията си по света през първите три месеца на 2020 г., отчете веригата кафенета "Старбъкс" в сряда. Бизнесът на едни от най-популярните заведения пострада заради епидемията от коронавирус.

Световните продажби са по-слаби от резултата за американския пазар, тъй като в Китай се отчита срив от 50 процента на продажбите в съпоставими заведения. В САЩ понижението е 3 процента за тримесечието до края на март, предаде ДПА.

Подобно на много други компании "Старбъкс" се отказа от прогнозата си за текущата година заради нестабилността и несигурността, свързани с пандемията.

Приходите на веригата са се понижили с 5 процента спрямо същия период на миналата година до 6 млрд. долара. Според компанията това е пряко свързано със загубата на продажби заради Covid-19.

"Старбъкс" възнамерява да използва уроците, научени от развитието на ситуацията в Китай, за пазара в САЩ, така че да може да следи и коригира целите си за възобновяване на работата на кафенетата, допълня агенцията.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес