Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Производители прогнозират 20% поскъпване на колбасите от Нова година

8 коментара

След Нова година колбасите ще поскъпнат с около 20%, съобщи пред журналисти в петък Емил Димитров от Асоциацията на месопреработвателите в България.

Причината за това е, че досега страната ни е внасяла евтино говеждо месо от най-големите производители в  Бразилия и Аржентина. Досега колбасарите са плащали мито от 5%, а от следващата година то ще се увеличи на 80%.

Димитров обясни още, че говеждото от Бразилия струва до 2 долара на килограм, а това от ЕС се продава на почти двойна цена.

Ще бъдем принудени да повишим цените на колбасите, в които говеждото месо е основна суровина, категоричен беше Димитров.

Според него увеличението на цените може да се избегне като говеждото месо в повечето колбаси бъде заменено със свинско също от Евросъюза. Той допълни, че свинското и говеждото месо собственото производство не стигат за нуждите на българския пазар.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

8 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. П. Петров
    #9

    А ако са по-скъпи, това е защото са направени наистина от месо!

  2. П. Петров
    #8

    с който пълнят кренвиршите? Ами боядисаните тлъстини? Ами смлените кости, и тях ли ги внасяте от Ю. Америка?

  3. IVAN
    #7

    DANKO, PREDUPREJDAVAM TE DA NE PREHVURLIA6 OBIDITE NA LI4NA OSNOVA, TOVA E FORUM NA INTELIGENTNI HORA I TEMATIKATA NE PODDURJA KVALIFIKATSII ZA EDIN TSIAL NAROD! NE ZNAM KAKVO PORAJDA OMRAZATA TI KUM BULGARIA, NO TVOITA ZLOBA TE PRAVI IZKLIU4ITELNO SLAB I UIAZVIM. I TI SI BULGARIN, AZ MILEIA ZA TEB KATO ZA SUNARODNIK I NE ISKAM DA TE VIJDAM TOLKOVA SLAB!RAZBERI, TAZI OMRAZA I ZLOBA NI E VTULPIAVANA S VEKOVE OT VIZANTIITSI, TURTSI, KOMUNISTI, ZA DA NI RAZBIAT KATO NAROD I DA NI NAPRAVIAT SLABI!NE

  4. Лорд Байрон
    #5

    ...потреблението и някой ще изгори! И толкоз! Нали е пазарна икономика! Проблема идва само от данъчните и митниците! Кой ми гарантира на мен че и след това няма да влиза необмитено месо и че всички играчи са на светло и плащат ДДС!Нямало животновъдство! Е как ще има при тия хлабави закони и цигански банди с брадви и ножове по всички села и мутри-изкупвачи с пистолети! Още дълго време няма да има!Хайде нека влизат немските хубави салами без мито, пък мутрите да направят нашите на същите цени да видим кой и какво ще купува!

  5. наблюдателE
    #4

    Производителите подготвят почвата за повишение, така се прави, с "прогнози".

  6. Данко
    #3

    Чалгарското население е пълна кретения, ако позволи това. И ще го позволи. Нека й на гнусната БГ популация, да гният там. А ние в чужбина ще им се смеем на идиотщината. :)

  7. наивник
    #2

    Абе аз че съм си наивен и пак не им вярвам! Цените на колбасите трябва да паднат, защото при европейските цени на свинското (а и на говеждото) и нашите разходи за заплати на производители и продавачи, цените са прекомерно високи.

  8. Касапина
    #1

    Само дето из Европа месото и млечните продукти са по евтини.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.