Прокуратурата претърси Държавната комисия по хазарта

Прокуратурата претърси Държавната комисия по хазарта

В сряда прокуратурата и полицията извършиха претърсвания в Държавната комисия по хазарта (ДКХ). Акцията бе във връзка с разследване на Специализираната прокуратура. На този етап няма информация за арестувани служители на ведомството.

Претърсването бе коментирано от вътрешния министър Младен Маринов. На въпрос защо сега се прави акцията в комисията по хазарта и дали това е случайно, министърът отговори: "Работа се върши, когато сме готови и когато има необходимост. Ние не избираме момента. Той се избира от ситуацията, когато има данни или постъпят нови данни и т.н.".

"Тази операция е на прокуратурата, ние обезпечаваме само района", каза още министърът.

Най-вероятно действията на разследващите са във връзка със сигнал за несъбрани държавни такси от частните лотарии на бизнесмена Васил Божков в размер на около 250 млн. лв. за последните пет години. В този период председатели на ДКХ са били трима души - Огнемир Митев, настоящата зам.-председателка на Комисията по финансов надзор Мария Филипова и действащият председател Александър Георгиев, бивш зам.-директор на Националната агенция за приходите.

Претърсването идва часове, след като хазартният бизнесмен Васил Божков даде първото си публично интервю пред радио "Свободна Европа", в което заяви: "Малко безпардонно са тръгнали".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?