Прокуратурата проверява ексдепутат от ГЕРБ по сигнал за побой над възрастна жена

Прокуратурата проверява ексдепутат от ГЕРБ по сигнал за побой над възрастна жена

Пловдивската районна прокуратура е образувала проверка срещу бивш депутат от ГЕРБ, съобщиха в понеделник от държавното обвинение.

Става въпрос за Костадин Язов, народен представител в 41-ото Народно събрание, срещу когото възрастна жена е подала сигнал за побой.

Потърпевшата 73-годишна Стоянка Вътова твърди, че на 10 май е била бита от Язов на паркинга пред заведение "Вижън". Свидетели потвърдиха пред Нова телевизия, че жената е нападната от бившия депутат.

Според официалното съобщение на прокуратурата по случая обаче са събрани "изключително противоречиви данни за инцидента, включително дали Вътова е била удряна и блъскана с автомобил".

Възрастната жена засега отказва да даде обяснения по проверката заради лошото ѝ здравословно състояние. Пред полицаи Вътова е заявила, че непознат мъж ѝ в нанесъл удар с ръка в областта на тила след спор за паркомясто.

Според сведения от очевидци спорът е възникнал около 14.00 часа на в четвъртък, след което Вътова и още двама души са извършвали разтоварни дейности до 17.00 часа. Впоследствие Вътова е била откарана в спешен кабинет, където ѝ е бил извършен преглед. Дежурният лекар е заявил пред полицията, че състоянието на Вътова е стабилно и не се предвижда специфично лечение или интервенция.

По преписката предстои установяване и разговори с очевидци на инцидента и изясняване на здравословното състояние на потърпевшата, допълват от Районната прокуратура в Пловдив.

Споделяне

Още от България