Прокуратурата разследва дали майка се е опитала да удави децата си в Дунав

Прокуратурата разследва дали майка се е опитала да удави децата си в Дунав

Окръжната прокуратура в Силистра води разследване за убийство и опит за убийство на две малки деца. Основната версия е, че 7-годишно момче е било блъснато от майка си в реката. Малко след това тя скочила във водата заедно с осеммесечната си дъщеря. Инцидентът е станал на стоянката за лодки зад ресторант "Дунав" на 25 май вечерта. Разследващите са иззели запис от охранителна камера, на който се вижда, че майката блъска сина си и след това скача във водата.

Момчето е оцеляло, защото се хванало за подводен храст, пише в съобщението на прокуратурата. То е спасено от случаен минувач, който чул други две деца да викат, че в реката има човек. Детето е без опасност за живота и е настанено в болница. Телата на майката и детето не са открити. "Уведомени са граничните власти на Румъния, тъй като теченията на реката може да отнесат издирваните тела на румънския бряг", съобщават от прокуратурата.

Причините за инцидента все още не са ясни. Според разследващите в последните дни жената писала странни съобщения на мъжа си, който бил в Германия. Семейството живеело там, но майката и децата се прибрали, за да извадят акт за раждане на бебето.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?