Прокуратурата разследва Христо Стоичков за хулиганство

Предстои експертиза на шофьора на "България днес", твърдящ че е бит

Прокуратурата разследва Христо Стоичков за хулиганство

Образувано е разследване за хулиганство по скандала с екипа на таблоида "България днес", който се оплака, че е бил нападнат от футболната легенда Христо Стоичков по време на сватбата на дъщеря му в Етрополе в събота.

Потърпевши от агресивното поведение на един от собствениците на новосформирания ЦСКА станаха шофьорът Петър Димитров и фотографът Борислав Тошев. Делото е започнало именно с разпит на Димитров, който твърди, че е отнесъл няколко удара в лицето от Стоичков.

"Според свидетеля, докато той се намирал в управлявания от него автомобил на паркинга пред манастира заедно с фоторепортера Борислав Тошев, който следвало да заснеме за медията сватбеното тържество, към тях се приближил Христо Стоичков с настояване да му предадат направените записи на телефоните си, след което нанесъл няколко удари по лицето на шофьора Димитров. Друг мъж се опитал да отвори задната врата на автомобила, където седял фоторепортера Тошев. За да избяга, шофьорът потеглил назад, вследствие на което ударил друг спрял автомобил", съобщават от прокуратурата в понеделник.

Показания е дал и Тошев, който първоначално не искал да предаде на разследващите направените с телефона му видеозаписи, твърдейки, че не знае дали са се записали, но впоследствие ги е предоставил.

"След приобщаване към материалите по разследването на записа в мобилния телефон на Тошев, както и на други относими по случая гласни и писмени доказателства, ще се прецени правната квалификация на деянието", добавят от държавното обвинение.

Вече е назначена и съдебно-медицинска експертиза на нараняванията на Димитров, която да изясни колко са сериозни и дали е възможно да бъдат получени по начина, описан от него. На полицията в Етрополе е възложено да издири и други свидетели на скандала.

Междувременно шофьорът потвърди пред Нова телевизия версията си, че Стоичков го е ударил по устата и окото, докато разменяли реплики: "Стоичков по някакъв начин успя да отключи колата, влезе и започна да ме бие. Искаше да вземе фотоапарата и някакви записи. А ние де факто нямахме нищо. След това тръгна да взема ключовете, които бяха на таблото на автомобила. Предимно ме удряше в лицето. Всичко продължи 10 минути."

Колегата му Борислав Тошев пък допълни, че легендата редувал въпроси с обиди и псувни. Самият Стоичков отклонил поканите на Нова телевизия той или негов представител да участват в сутрешния блок, уточниха от медията.

"Не смятам, че сме му нарушили личното пространство. Не съм се скрил под кревата му. Отидохме там по изискване на нашия главен редактор. Най-важният ни кадър беше булката с младоженеца. Трябваше да снимаме отвън", разказа още фотографът на "България днес".

Още от България