Пропагандист на Кремъл "върна" в ефир Крим на Украйна

Пропагандист на Кремъл "върна" в ефир Крим на Украйна

Определяният често като главен пропагандист и "рупор" на Кремъл телевизионен водещ Дмитрий Кисельов без да иска "върна" на Украйна незаконно анексирания полуостров Крим, признавайки, че той не е част от Русия.

Случката, описана широко в руски и в украински медии, е от неделя, когато Кисельов водел поредния брой на предаването си "Вести от седмицата" по държавния телевизионен канал "Русия 1".

В предаването е излъчен репортаж за съревнование на военни летци, провело се на полигона Чауда край град Феодосия на Крим. Веднага след края на репортажа, за да направи преход към следващия сюжет в предаването, Кисельов казва: "А сега да се върнем в Русия...".

Крим бе анексиран след проведения под руска окупация референдум от 16 март 2014 година. Огромната част от международната общност не признава законността на този акт, а Украйна продължава да смята полуострова за неотменима част от своята територия.

Видеото със сътворения от Кисельов конфуз активно се разпространява в медиите и в социалните мрежи на Русия и Украйна.

А водещият, не за първи път, става обект на поток от подигравки.

"Грешка по Фройд", гласи една от тях, свързвайки казаното с основателя на психоанализата, според когото случайни грешки няма.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?