Простреляният в София таксиметров шофьор е бил част от наркомрежа

Простреляният в София таксиметров шофьор е бил част от наркомрежа

Простреляният в събота вечерта в софийския квартал "Надежда" 39-годишен таксиметров шофьор остава в болница в тежко състояние с опасност за живота. Той е бил част от група за разпространение на наркотици и е възможно инцидентът да е свързан с миналото му, смятат от полицията, предаде БНР.

Шофьорът е бил задържан през 2012 година като част от организирана група, обвинена за трафик на 15 тона хашиш.

При акцията преди пет години в склад в столичния квартал "Мировяне" бяха открити около 12 тона от наркотика, а други три бяха намерени скрити в контейнер с комбайн. Тогава от ръководството на МВР обясниха, че наркотикът е идвал от Северна Африка и е бил предназначен за държави от ЕС, сред които и Холандия.

Акцията тогава беше дело на Отдела за борба с организираната престъпност, а делото по случая продължава като простреляният е част от него.

Старши комисар Младен Маринов, директор на СДВР, разказа, че срещу 39-годишния Борислав е стрелял човек с тъмни дрехи и с маска. "На мястото е извършен оглед, иззети са веществени доказателства, извършени са и други процесуално-следствени действия на други адреси. Снемат се показания от свидетели. Това, което може да се каже е, че с голяма степен на вероятност престъплението не е извършено и не е свързано с професионалната дейност на лицето като таксиметров шофьор", обясни Маринов.

Втори оглед ще бъде извършен в неделя на мястото на стрелбата. До момента няма заподозрени за нападението.

Споделяне

Още от България