Проверките за картел на горивата продължават с ОМВ

Проверките за картел на горивата продължават с ОМВ

Проверките на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) на място в заподозрените за участие в картер вериги бензиностанции продължават в понеделник с посещение в офисите на "ОМВ България" ООД, съобщиха от антимонополната комисия.

Действията на КЗК са част от започналото в края на февруари разследване за ценови договорки между "Шел България“ ЕАД, "Ромпетрол България“ ЕАД, "Еко България“ ООД, "ОМВ България“ ООД, "Петрол“ АД, "НИС Петрол“ ЕООД и "Лукойл България“ ЕООД. "Лукойл Нефтохим" пък се проверява за злоупотреба с монопол при продажбите на вътрешния пазар.

Досега бяха извършени обиски и изземания на документи от офисите на Българската петролна и газова асоциация, на "Лукойл България", "Ромпетрол", "Шел" и "Еко".

Проверката започна в резултат на секторен анализ, изготвен от КЗК, след като миналия август премиерът Бойко Борисов се възмути, от качеството на горивата и това, че цените на петрола на световните пазари падат, а у нас това слабо се отразява върху крайните стойности на бензина и дизела. 

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес