Пускат и платното за София в участъка между Чирпан и Стара Загора на "Тракия"

Пускат и платното за София в участъка между Чирпан и Стара Загора на "Тракия"

На 22 юли - четвъртък, след 14 часа ще бъде пуснато движението в платното за София по магистрала "Тракия" в участъка между Чирпан и Стара Загора, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура".

С възстановяването на трафика завършват планираните строителни работи по магистралата за летните месеци и всички пътуващи ще могат да карат безопасно по обновения участък между Чирпан и Стара Загора.

С ремонта на 23-те километра приключи започналото през октомври 2020 г. поетапно обновяване на общо 52 км от магистрала "Тракия" от 156-ти до 208-ми километър. Този участък е въведен в експлоатация през 2007 г.

На 16 юли беше пуснато движението в платното за Бургас в отсечката между пътните възли "Чирпан – изток" и "Стара Загора".

В края на април 2021 г. завърши ремонтът на 16.5 км (от 168-ми до 184-ти км) между връзката с магистрала "Марица" и пътен възел "Чирпан – Изток".

През миналата година пък бяха ремонтирани 12 км от магистралата между пътните възли "Белозем" и "Оризово" - от 156-ти до 168-ми километър.

Трасето е с възстановена носимоспособност на пътното тяло по метода студено рециклиране, с нова асфалтова настилка и подобрено отводняване.

Строителните работи включват още машинно подравняване на банкетите, ремонтно-възстановителни дейности на общо 18 съоръжения в 52 км участък, бетонови работи, полагане на подосновен пласт, на геомрежа, на неплътен асфалтобетон и износващ пласт от сплитмастик. Отсечката е с нова хоризонтална маркировка, нови пътни знаци и ограничителни системи.

Споделяне

Още от България

Нужно ли е писмено споразумение за новото правителство?