Путин и Тръмп ще разговарят в Париж "на крак"

Путин и Тръмп

На 11 ноември американският президент Доналд Тръмп и руският му колега Владимир Путин ще имат в Париж кратка среща "на крак" и тогава ще обсъдят дата за пълноценни преговори. Това заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщи ТАСС.

Вчера Тръмп каза, че вероятно няма да се срещне с Путин в Париж тази седмица в кулоарите на официалните чествания на 100-годишнината от края на Първата световна война.

"Засега се стигна до мнение, че там (в Париж) ще е трудно да се организира пълноформатна среща (между Путин и Тръмп). Но при всяко положение те ще се срещнат "на крак" и ще се разберат кога ще може да се срещнат идния път, за да си поговорят обстойно", каза Песков. 

По думите му двамата със сигурност ще присъстват заедно на форума на Г-20 в Аржентина на 30 ноември - най-вероятно Путин и Тръмп ще обсъдят в Париж "именно тази възможност".

Днешните междинни избори в САЩ едва ли "ще внесат някаква яснота относно бъдещото развитие на руско-американските отношения" - "засега не се очертават някакви определени тенденции за нормализация", посочи говорителят на Кремъл.

Песков отказа обаче да коментира обвиненията във връзка с предполагаемата намеса на Русия в изборите за Конгрес.

"Не можем да реагираме на абстрактни аналитици от сферата на кибернетичната сигурност, защото не знаем кои са те, разбират ли изобщо нещо от киберсигурност. Нямам готовност да коментирам някак подобни гледни точки", заяви прессекретарят на Путин, помолен от журналисти за коментар. 

Споделяне

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?