Путин обвини САЩ за бежанската криза в Европа

Путин обвини САЩ за бежанската криза в Европа

Европа, която следва сляпо указания на САЩ, сега страда от много тежко от бежанската вълна, коментира руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС. Според него кризата е предизвика, защото европейците и американците са опитали да наложат собствените си политически стандарти на държавите от Близкия изток, без да се съобразят с техните особености

"За каква политика става дума? Става дума за налагане на собствените стандарти, без да се вземат предвид историческите, религиозните, националните, културните особености на тези региони. Това е преди всичко политика на нашите американски партньори", каза той.

Той обясни, че е изненадан от това, че американските медии критикуват държавите от ЕС за жестоко отношение към имигрантите, след като САЩ са тези, които са предизвикали този проблем.

"Аз с учудване гледам как някои американски средства за масова информация критикуват Европа за излишната според тях жестокост към мигрантите", каза Путин. Той подчерта, че САЩ не са толкова натоварени от миграционен поток, а Европа, която "сляпо следва американските указания", сега страда много.

Според Путин това е една напълно очаквана криза. “Ние в Русия, и в частност аз, казвахме, че ще има големи широкомащабни проблеми, ако нашите така наречени западни партньори водят такава погрешна политика, особено външна политика, в регионите на мюсюлманския свят, в регионите на Близкия изток и Северна Африка. Те продължават да водят такава политика", заяви Путин пред журналисти във Владивосток.

Споделяне

Още от Свят

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?