"Новото време" поиска международна изолация за Либия

Либия трябва да бъде поставена в международна политическа изолация, призова депутатът от "Новото време" Емил Кошлуков. "Трябва да се преосмисли цялата политика по случая", заяви Кошлуков пред Дарик радио и посочи, че очевидно цялата идея за "тиха дипломация" е рухнала и няма ефект от нея.

Сега не е момента да търсим вина, макар, че трябва да се намери такава и виновните да си я понесат, защото има хора, които съдействаха за тази присъда и за разстрела на българи в Либия от немарливост, нехайство и антибългарщина, добави нововремецът.

В официална декларация ПГ "Новото време" призова Министерството на външните работи да предупреди ясно българите за съществуващите рискове в Либия и за липса на възможности на българската държава да гарантира техните граждански права и сигурност. "Новото време" настоява всички български държавни институции да обединят усилия за защита на нашите сънародници от необосновано съдебно преследване и мъчение. Българската държава трябва да докаже, че всеки българин, където и да се намира по света, ще бъде защитен и пазен с всички възможни средства, заяви Радослав Коев, който огласи декларацията в парламента.

От ПГ "Новото време" посочват, че напоследък са зачестили антибългарските прояви в Либия. Станахме свидетели на официални антибългарски декларации, всеки ден получаваме ясни доказателства за липса на достатъчно гаранции за правата и сигурността на българските граждани на територията на Либия, каза още Коев.

Още от България