"Овергаз" ще инвестира 38 млн.евро за газификацията на София

Газификацията на София, Варна и Русе са най-големите проекти на "Овергаз Инк."АД за 2004 г. Подготовката на дружеството по проектите за догодина бе обсъдена на съвместно редовно заседание на Управителния и Надзорния съвети на "Овергаз", което се проведе днес в София, съобщиха от пресцентъра на компанията.

За реализацията на проекта за газификация на София "Овергаз Инк." ще инвестира над 38 млн.евро. Инвестициите за газификацията на Варна ще надхвърлят 27 млн.евро, а в Русе ще се вложат повече от 9.6 млн.евро.

Управителният и Надзорният съвети са отчели, че дружеството е готово финансово, кадрови и технически за изпълнението на проектите.

От компанията съобщават още, че в съвместното заседание са участвали Богдан Будзуляк, член на ръководството на "Газпром", Александър Медведев, генерален директор на "Газекспорт" и изпълнителният директор на "Овергаз Инк."АД Сашо Дончев. "Газпром" държи 50% от акциите на "Овергаз Инк.".

От "Овергаз" съобщават още, че следващото съвместно заседание на Управителния и Надзорния съвети на компанията ще се проведе в Москва, а годишното събрание ще е в средата на 2004 г. в София.

Още от Бизнес

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?