Радан Кънев: 27 години у нас няма истинска дясна политика

Радан Кънев: 27 години у нас няма истинска дясна политика

Добрата новина е, че след ерата на Борисов България ще има истинска дясна политика в лицето на "Нова Република“, заяви лидерът на дясното обединение Радан Кънев в ефира на бТВ. Той участва в дебат с председателя на АБВ Константин Проданов, но посочи, че двамата не са в конкуренция. "Аз се боря за десните избиратели, а не за левите“, обясни Кънев.

"В последните 27 години не беше водена истинска дясна политика. Сега ние трябва да вдъхнем надежда, защото всички българи очакват истинска дясна политика, но малко политици я искат", посочи той.

Радан Кънев коментира, че само "Нова Република" предлага румънския модел в правосъдието – за истинска реформа и за изкореняване на корупцията. "Румънският модел работи за хората. От другата страна на "Дунав мост“ хората получават два пъти по-големи заплати и купуват по-евтина храна". "Нова Република“ предлага и истинска децентрализация, защото не може да има истинска и модерна дясна политика без децентрализация",  каза още лидерът на обединението.

"Нужна е свобода за развитие на малкия и средния бизнес. 50 процента от преките данъци трябва да остават в общините – там, където са изработени. Ниските данъци трябва да бъдат запазени, но да останат по-близко до хората, да постъпват в бюджетите на общините, където са изработени. А не всичко да отива в центъра и после някой да се хвали "Аз ви дадох“, посочи Кънев.

Той обясни и идеята от Пакта за растеж без корупция, предложен от "Нова Република" – за намаляване на 9% на ДДС за храни, лекарства и книги.

"По-ниско ДДС за храните е нужно – то е от еднаква важност както за българския производител, така и за българския купувач!“, смята Кънев.

Лидерът на "Нова Република" и ДСБ определи България като бандитска държава.

"Комунистите преди 70 години ни ограбиха, проблемът е, че това продължава. Откраднаха земята и добитъка на българския селянин, откраднаха дюкяните и апартаментите на гражданите, а в момента се крадат милиарди чрез пътна инфраструктура и КТБ. Десетки милиони се крадат от образованието, здравеопазването и събирането на боклук. Естествено е, че сме бедни заради сивата икономика. Нуждаем се от правосъдие, което ще дойде по румънски модел и образец“, заяви в заключение Кънев.

* Предизборна кампания 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Споделяне

Още от Избори 2017

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?