Радев приел покана за среща от Ердоган

Румен Радев
Държавният глава Румен Радев отговори на отправената от турския президент Реджеп Тайип Ердоган покана за провеждането на лична среща, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
 
"Споделям изразеното от Вас желание да проведем лична среща в близко бъдеще. В тази връзка, предлагам тя да се състои в рамките на предстоящата Среща на върха на НАТО през юли т.г. в Брюксел, където ще имаме възможност да обсъдим по-задълбочено развитието на сътрудничеството и диалога на най-високо равнище между нашите страни“, се казва в писмото на българския президент до неговия турски колега.
 
Писмото му е в отговор на "сърдечните поздравления от неговия турски колега по повод Националния празник на страната ни, както и на отправената покана за провеждане в близко бъдеще на среща на най-високо равнище между президентите на двете държави". 
 
Наскоро Радев каза, че няма да присъства на срещата между европейските лидери и Ердоган във Варна, защото "никога не се натрапвам там, където не съм канен". Той посъветва премиера "ролята на България в тази среща да не се свежда до домакина, който разнася шербет".
Споделяне

Още по темата

Още от България