Радиостанции на “Харис” за US армията са минали демонстрации в “Електрон Прогрес”

Американската компания “Харис корпорейшън” (Harris Corporation) сключи рамков договор за 2.7 млрд. долара и задължението да снабди Министерството на отбраната на САЩ с тактически радиостанции от последно поколение - JTRS Falcon III.

“Харис” е партньор на българската военна фирма “Електрон Прогрес”, откъдето съобщиха, че миналата есен в сградата на “Електрон Прогрес” в София се проведе демонстрация на асемблирането на тактически радиостанции на американската корпорация, които вече са на въоръжение в българската армия.

Освен “Електрон Прогрес”, основен партньор на “Харис” в България е “Милтех”.

Рамковият договор на “Харис” с американското военно министерство предвижда възможност в рамките на пет години доставките на този най-модерен тип радиостанции да достигне близо 7 милиарда долара.

"Това е първият договор за доставка на ново поколение радиостанции. Мултирежимните възможности на Falcon III решават всички критични проблеми със съвместимостта и ускоряват прехода към JTRS технологията”, коментира Хауард Ланс, президент и главен изпълнителен директор на “Харис”.

Компанията освен това ще снабди американската армия и с возими радиостанции Falcon III AN/VRC-110 50-watt, които са напълно интегрирани комуникационни платформи, базирани на най-новото поколение Falcon III AN/PRC-152(C). Мултибандовите ръчни радиостанции предлагат възможности, които надхвърлят тези на еднорежимните SINCGARS станции. В допълнение на SINCGARS capabilities, Falcon III осигурява свръзка в  UHF диапазона на пряката видимост, близка въздушна връзка и тактически сателитни комуникации, програмирано засекретяване и софтуеърно надграждане, използвайки JTRS комуникационна архитектура.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?