Разговори без лимит до БГ-номера на емигранти пусна “Орбител”

Нова услуга, специално предназначена за неограничена връзка с българските емигранти, пусна “Орбител” на пазара във вторник, съобщиха от компанията пред журналисти. Телекомът ще предоставя на нашите граждани зад граница градски номера от 36 града в страната, като на тях близките им от България ще могат да ги търсят на цената на градски разговор, вместо да плащат за международна връзка.

Така например, ако Петър от Варна живее в Милано, ще може да си вземе от “Орбител” градски номер от морския град и родителите и приятелите му от родното място ще могат да го търсят само на цената на селищното обаждане. Ако пък му звънят от Пловдив, обаждащите се ще плащат като за междуселищен разговор. На самия Петър това ще му коства месечно 20 евро, 15 британски лири или 25 щатски долара, според валутата, в която предпочита да плати. Абонатът ще може да получи и втори номер, за който месечната такса е 8 евро, 6 лири стерлинги или 10 долара. Плащането става онлайн с кредитна или международна дебитна карта, а самото заявяване на номера става чрез регистрация на сайта на услугата http://www.bgnomer.com/. Там могат да се видят и държавите, за които се предлага услугата, както и българските градове, от които се дават номера.

Самият БГ-номер се пренасочва към стационарния телефон на емигранта. Възможно е пренасочване и към мобилни номера, но само за САЩ, Канада, Русия, Китай, Узбекистан, Мексико, Кипър, Хонконг, Република Корея, Пакистан, Сингапур, Тайван и Тайланд.

“Орбител” предлага и безплатен тест на новата услуга за регистриралите се бъдещи потребители в периода от 5 до 20 юни, съобщи Цветелина Александрова, маркетинг директор на компанията. Те ще пробват свободно БГ-номера за период от две седмици след регистрацията си, допълни тя.

Засега услугата е само за приемане на обаждания, но при бързоразвиващите се пазарни условия е възможно тя да се допълни с изходящи за емигранта разговори, но процесът изисква трудоемко съгласуване с телекомите в 50 държави, каза маркетинг директорът. 

Преди две седмици “Орбител” стартира агресивна сравнителна кампания за услугата “Бизнес Орбифон”, която предлага двойно по-ниски от БТК цени за междуселищни разговори за фирмите. Интересът към нея е доста добър и в момента върви търговския процес по сключване на договори, каза Александрова в отговор на въпрос.

Телекомът, който от алтернативните на БТК оператори има най-голям пазарен дял, се активира още повече, след като в края на миналата година бе придобит изцяло от унгарската “Мадяр Телеком”, която е собственост на световния гигант в телекомуникациите “Дойче Телеком”.

Споделяне

Още от Бизнес

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?