Разследва се бизнесът на простреляния Велев

Иззети са множество документи от офиса на простреляния миналата седмица крупен бизнесмен Манол Велев, който бе и съветник на президента Георги Първанов. Те се обработват и анализират, за да проучим доста широкия кръг от лица, с които е контактувал по повод бизнеса си, заяви пред БНР градският прокурор на София Николай Кокинов. Той коментира, че "човек понякога и без да иска, контактувайки, разпростирайки се в бизнес териториите си, наранява, дори понякога и без да разбере, определени лица, така че има много материал за работа в тази насока".

Градският прокурор допълни, че  за следствието интерес представляват и всички контакти на съпругата на Велев – председателят на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева. "Все още сме в стадий, в който не мога да правя някакви коментари и изявления и да изпадам в конкретика, каза още той.

Анализират се и записите от камера, с които разполага прокуратурата. На тях е записано лице, каза преди дни Кокинов, суга потвърди, че камерата от офиса на Велев не е работила, но има запис от друга камера.

Кокинов не пожела да се ангажира с коментари за конкретна връзка на инцидента с организираната престъпност, докато не бъде разкрит извършителят на покушението. От подготовката на опита за убийство се вижда степен на организираност,но доколко тя е свързана с организираната престъпност, не могат да коментирам, каза прокурорът.

Междувременно от "Пирогов" съобщиха, че няма промяна в състоянието на Велев, което остава стабилно, но тежко.

Споделяне

Още по темата

Още от България