Разследваният за корупция Сеп Блатер обвини УЕФА, че манипулира жребиите

Разследваният за корупция Сеп Блатер обвини УЕФА, че манипулира жребиите

Разследваният за корупция бивш президент на ФИФА Сеп Блатер обвини УЕФА, че е имало случаи, в които жребиите на големи турнири под шапката на европейската футболна централа са били манипулирани.

По думите му пред аржентинския в. "Ла Насион" тегленията са били дирижирани чрез използване на предварително изстудени или затоплени топки, в които стоят имената на отборите и предварителните групи.

"Аз никога не съм докосвал топките. Разбира се, че можете да ги "маркирате", като ги охладите или затоплите. Бил съм свидетел на жребии на европейско ниво, когато това се е случвало. Но никога не се е случвало във ФИФА. Слагате някои топки в хладилник, за да можете да ги отличите от останалите при допир. Може да има и топли. Така го правят", обясни Блатер.

Той не пропусна за пореден път да отрече обвиненията срещу него, заявявайки: "Опитват се да се хванат за нещо, но няма да намерят доказателства срещу мен, не съм нарушил законите на Швейцария. ФИФА също не е корумпирана. Една организация не може да е корумпирана. Само хората са корумпирани."

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?