Реформаторите искат свикване на Консултативния съвет по национална сигурност

Димитър Делчев

"Реформаторският блок“ настоява новият президент Румен Радев да свика Консултативния съвет по национална сигурност още идната седмица.

"Радев встъпва в длъжност в сложно време на правителствена криза, мигрански натиск, тежка зима и поема цялата отговорност на властта в следващите 2 месеца, затова от РБ настояваме да свика КСНС още идната седмица, за да гарантира сигурността на гражданите и приемственост между правителствата“, заяви пред БНР Димитър Делчев, секретар на парламентарната група на реформаторите.

От първата реч на новоизбрания президент пред Народното събрание очаквахме дата на изборите, визия за управлението на следващия служебен кабинет, каза Делчев.

На изборите след 2 месеца във всяка секция в България трябва да има машина за гласуване и това се знае от много време, но процедурата не е започнала. Притеснени сме от това дали няма да бъде нарушен законът и очаквах да чуя решение от Радев, добави депутатът.

"Не чух и категоричен отговор за евроатлантическата насоченост, тъй като в последните два месеца и БСП, и Радев отправяха послания за признаване на референдума в Крим, което е притеснително“, каза още той.

Според Делчев Радев трябва да бъде обединител на нацията и да заяви ясно, че ще защитава евроатлантическата насоченост на България, борбата с корупцията и съдебната реформа.

Споделяне

Още от България