Рехав протест на ултраси доведе до полицейска блокада в центъра на Кърджали

Съдебната палата в Кърджали. Сн. БГНЕС

Сградата на Окръжния съд в Кърджали беше отцепена с метални ограждения и въжета, а жандармерията струпа значителна сила в очакване на протеста по повод делото за собствеността върху сградата на Историческия музей в града. Делото бе заведено от Главното мюфтийство, което претендира не само за терена, върху който е сградата, но и за самата нея.

Във вторник пред съда се събраха едва десетина протестиращи, сред които и председателят на Сдружението на футболните фенове Елена Ваташка и бившият шеф на фенклуба на ЦСКА Димитър Ангелов – Дучето, съобщиха БТА и "Труд".

До сблъсъци с полицията не се стигна.

Елена Ваташка разказа, че след пристигането си в града близо 2 часа е давала обяснения в районното управление на полицията. За справка в РПУ е бил привикан и Димитър Ангелов.

Жандармерия охраняваше и сградата на музея заради опасения, че може да се стигне до вандалски прояви по подобие на случилото се в Пловдив на 14 февруари.

Страните по делото се съгласиха, че вещите лица трябва да извършат проверка какви регулационни процеси е претърпял имотът в периода 1922–2006 година, както и дали са извършвани отчуждения през този период. Следващото заседание по делото бе насрочено за 8 април.

Споделяне

Още от България

Защо се стигна до хаоса с ваксинирането срещу Covid?