Режисьор и съпругата му са убити от децата си

Телевизионният режисьор Васил Добревски и съпругата му Силвия Добревска са убити от сина и дъщеря си, съобщиха от МВР. Те признали това тази нощ пред детектора на лъжата в Института по психология на МВР. Двамата посочили къде са телата на Васил и Силвия, и те са открити близо до Гложенския манастир край Тетевен тази нощ.

Сложни междуличностни отношения в семейството са най-вероятната причина за убийството на Васил и Силвия Добревски, каза пред журналисти главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов.

По информация на БНР 30-годишният син Димитър е бил в интимни отношения с 18-годишната си доведена сестра Виолета.

Именно Виолета Добревска, дъщерята на режисьора, беше подала сигнала за неговото отвличане и след това даде няколко интервюта, че то най-вероятно е свързано с филми, които Добревски е правил за мафията.

По думите на Борисов двете тела са намерени разложени, като по трупа на мъжа има следи от удари с нож. Според предварителния оглед жената е била удушена. Генерал Бойко Борисов допълни, че полицията ще разполага с по-точна информация за начина, по който е извършено престъплението след огледа на съдебните лекари.

В момента се претърсва местността, където се предполага, че е изхвърлен ножът, с който са нанесени смъртоносните удари по тялото на Васил, съобщи главният секретар на МВР.

Двамата са били убити на 28 или 29 март, от когато е обявено, че са в неизвестност.

На 13 април убийците са идвали до мястото, където са захвърлени труповете и са ги покрили с камъни и шума, каза още ген. Бойко Борисов. По думите му извършителите са правили опити да запалят труповете.

Все още срещу двамата заподозрени не е повдигнато обвинение, но събраните от полицията материали ще бъдат предоставени на прокуратурата, съобщи окръжният прокурор на Ловеч Христо Христов, цитиран от БТА.

Още от България