Режисьорът Нидал Алгафари напусна обиден АБВ

Режисьорът Нидал Алгафари напусна обиден АБВ

Режисьорът Нидал Алгафари обяви в събота, че напуска проекта ”АБВ” на президента Георги Първанов (2002-2012). Това става известно от съобщение му в социалната мрежа "Фейсбук", цитирано от сайта ”Дневник”. Причината е обидата му от думите на Първанов, че Алгафари е част от ”експертното осигуряване” на АБВ.

Режисьорът е работил за предизборната кампании на БСП през 2005 г., президентската кампания на Първанов през 2006 г., както и в кампанията на Румен Петков в Плевен през 2009 г.. След даването на ново начало на АБВ Алгафари присъстваше на всички пресконференции и публични изяви на Първанов и Ивайло Калфин.

"Искрено съжалявам, че така грозно се бях заблудил, ама за това съм си виновен само аз. Първа грешка, имах кауза, която се оказа, че за даден момент е приемлива за някой, а после се оказа,че няма нужда от хора с каузи. Втора грешка, въобразих си, че съм част от колектив, а се оказа, че съм техническо лице по обслужването! Трета грешка, когато някой те предаде един път, втори път, трети път, а аз продължавам да падам в същата дупка не е само грешка, а пълно слабоумие! Четвърта грешка, не съобразих, че в монархия трябва да си поданик, а не мислител! Пета грешка, да се хвърляш на амбразурата и да даваш всичко от себе си с плам, да залагаш името и реномето си само защото си от експертното обслужване си е наистина... вселенска глупост!”, пише Алгафари

Той уточнява, че заради много близък приятел е отишъл днес на националното съвещание на АБВ и е ”изслушал всички мъдри изказвания”.

”Така разбрах, че даже на ниво на експертното обслужване не бих могъл да дам очакваното от мен", казва режисьорът. Той допълва, че ще очаква предложения за това, което може да прави, без да търси кауза или политика.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?