Робърт Мълър продължава да разследва Тръмп, но срещу него няма обвинения

Робърт Мълър

Специалният прокурор Робърт Мълър, който разследва руска намеса в изборите в САЩ през 2016 г., продължава да разследва президента Доналд Тръмп, но засега няма основания за обвинения срещу него, съобщи в. "Вашингтон пост", цитиран от Ройтерс.

Мълър обсъждал неофициално с адвокатите на президента в началото на март евентуално интервю с Тръмп, пише вестникът, като се позовава на три анонимни източници.

 

Специалният прокурор казал на адвокатите, че президентът остава в обхвата на неговото разследване за евентуална руска намеса в президентските избори в САЩ, но засега не са му предявени обвинения.

Мълър казал на адвокатите, че подготвя доклад за действията на Тръмп и за евентуално възпрепятстване на правосъдието от негова страна.

Тръмп твърди, че разследването е "лов на вещици", насочен срещу него.

Мълър, който е бивш директор на ФБР и бивш федерален прокурор, бе назначен през май 2016 г., за да разследва дали е имало руска намеса в изборите в САЩ и съглашателство между екипа на Тръмп и руските власти.

 

Американските разузнавателни служби смятат, че руският президент Владимир Путин стои лично зад хакерската атака и кампанията за дезинформация, които са имали за цел да нарушат американските президентски избори и да увеличат шансовете на Тръмп да ги спечели.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят