Родители протестират заради уволнена директорка на детска градина в София

Мариана Иванова

Родители на деца от детската градина "Зорница" в столичния квартал Горна баня излизат в сряда на протест пред Столичната община заради уволнението на доскоршната директорка на градината Мариана Иванова.

Иванова беше отстранена от поста в края на миналата година от Столичната община, а това беше аргументирано с нарушения при събирането на такси за курсове по плуване от децата в градината, както и заради нерегламентиран прием на деца в градината. Проверките за работата на вече бившата директорка започнали след сигнали на бивши служители и на част от родителите на деца от градината, обясниха от общината. Иванова обаче твърди, че нарушения няма и че сигналът срещу нея е компромат от страна на бившата ѝ заместничка Петя Георгиева. Това е и един от мотивите за протеста на част от родителите на деца от градината, става ясно от тяхно писмо до медиите.

Според него Георгиева заявявала пред персонала на градината, че ще е следващият директор. Родителите обаче смятат, че тя не трябва да работи с деца, тъй като имало случаи, в които отправяла заплахи към децата, а едно от тях ударила без да иска по главата. Недоволните искат Мариана Иванова да бъде върната на поста си, а прокуратурата да провери дали администрацията на общината не оказва натиск върху директорите на детските градини да приемат нерегламентирано деца, въпреки че това трябва да става през електронна система.

Преди съобщението за протест писмо в своя защита пусна и отстранената директорка на "Зорница" Мариана Иванова. В него тя за пореден път отхвърля мотивите, с които беше отстранена от поста и пак заявява, че върху нея е оказван натиск от страна на администрацията на общината. Иванова отново заявява, че зад сигнала срещу нея стои заместничката ѝ Георгиева.

Споделяне

Още по темата

Още от България