Рокади в пловдивския "Марица" - вестникът е с нов главен редактор

Пловдивският вестник "Марица", единственият местен всекидневник, който излиза в печатен вариант, е от понеделник с нов главен редактор. Руси Чернев смени досегашния главен редактор Любомир Минчев, който оглавяваше изданието седем години.

Смяната е била обявена от Кирил Захариев от името на издателя на "Марица" - ГМ Прес.

Рокадата в изданието бе отразена от пловдивските онлайн медии. Според сайта "Пловдив-онлайн" Руси Чернев дълги години е бил спортен журналист в "Марица", а след това е работил във вестник "Стандарт".

Справка в "Дакси" показва, че Чернев е собственик на дружеството "Евроконсулт Агри МДМ" ЕООД с консултантска и производствена дейност. А според медийни публикации отпреди година-две Чернев се е занимавал с производство на култивирани гъби в пазарджишкото село Черногорово и едновременно с това е управлявал консултантската си компания, специализирана в земеделския бизнес и управлението на проекти.

Рокадата в пловдивската медия идва година след като тя стана собственост на ГМ Прес. От своя страна ГМ Прес е съсобственик в издателя на вестник "Стандарт" - "Стандарт нюз".

Споделяне

Още от България