"Ролинг Стоунс" отложиха тура си заради смъртта на приятелката на Мик Джагър

"Ролинг Стоунс" отложиха тура си заради смъртта на приятелката на Мик Джагър

"Ролинг Стоунс" отлагат турнето си в Австралия и Нова Зеландия след като приятелката на техния певец Мик Джагър – Лорън Скот, бе открита в понеделник сутринта мъртва в апартамента ѝ в Манхатън, предаде Ройтерс в сряда.

 

49-годишната дизайнерка бе намерена обесена на шал в жилището си от помощничката си. Полицията разглежда смъртта ѝ като самоубийство, но още не са излезли заключенията от медицинската експертиза.

 

"С голямо съжаление и разочарование "Ролинг Стоунс" съобщават за отлагането на останалите концерти от техния ON FIRE тур в Австралия и Нова Зеландия след смъртта на Лорън Скот", съобщава групата.

 

Организаторът на концертите в Австралия призова феновете да запазят билетите си до обявяването на новите дати. Групата трябваше в сряда да свири в Пърт.

 

70-годишният Джагър, който излиза със Скот от 2001 г., заяви, че е прекарал с нея много прекрасни години, в които са имали чудесни моменти.

 

"Продължавам да се опитвам да разбера защо моята любима и най-добра приятелка би посегнала на живота си по този трагичен начин", написа Джагър в пост на официалния си сайт. "Тя имаше невероятен дух и нейният талант беше признат не само от мен", допълва той. Певецът благодари на всички за изказаните съболезнования и допълва, че никога няма да я забрави

 

Още не е ясно кога ще е погребението на Скот, която е бивш модел.

 

Новината за смъртта ѝ шокира нейни приятели, клиенти и колеги дизейнери. Не е ясно дали тя е показвала в работата или личния си живот признаци на отчаяние или склонност към самоубийство.

 

Ройтерс припомня, че макар холивудски звезди като Никол Кидман, Ейми Адамс и Пенелопе Крус да са снимани на червения килим с рокли на Скот, нейната компания е имала значителни дългове.

 

Счетоводни сметки показват, че фирмата на Скот "Ел Ес Фешън" е приключила 2012 г. със загуба от 4.3 млн. евро, което е с 3 млн. евро повече спрямо предходната година. Миналия месец дизейнерката е отменила свое представяне в Лондонската модна седмица заради проблеми с колекцията.

Споделяне

Още по темата

Още от Общество

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?