Руди Джулиани се отметна от предишни свои изказвания за сделка на Тръмп

Рудолф Джулиани

Личният адвокат на президента на САЩ Доналд Тръмп, Руди Джулиани се отметна от предишни свои изказвания, че през 2016 г. Тръмп е водил бизнес сделка за строеж на небостъргач в Москва, като заяви, че тези негови думи са били хипотетични и не са се опирали на негови разговори с Тръмп, предаде Ройтерс.

В интервю за телевизия Ен Би Си Джулиани заяви, че е възможно Тръмп да е продължил да работи по този проект и да го е обсъждал с бившия си личен адвокат Майкъл Коен до октомври или ноември 2016 г.

Пред в. "Ню Йорк таймс" Джулиани дори цитира Тръмп, че обсъжданията за небостъргач "Тръмп тауър" в Москва са вървели "от деня, когато обявих кандидатурата си до деня, в който спечелих" (президентските избори).

Сделката в крайна сметка не се осъществи, но изказванията на Джулиани навеждат на мисълта, че разговорите на Тръмп с Коен по този проект може да са продължили чак до изборите, което повдига нови въпроси за разследването на Конгреса за възможни връзки между президента и Русия, отбелязва Ройтерс.

Сенатор Марк Уорнър, който е водещият демократ в сенатската комисия за разузнаването, който участваше в същото предаване, заяви: "Това новина за мен и е голяма новина."

В имейл днес обаче Джулиани промени версията си, като заяви: "Изказванията ми не отразяваха истинския период или обстоятелства по подобни обсъждания."

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Как да се подходи с новата детска болница?