Румен Петков сезира прокуратурата за кражба на фирма през съдия Ченалова

Румен Петков сезира прокуратурата за кражба на фирма през съдия Ченалова

Има случай на отнета собственост върху фирма от Плевен, което е станало с решение на известната съдийка Румяна Ченалова. За случая е подаден сигнал от заместник-председателя на АБВ Румен Петков до главния прокурор Сотир Цацаров.

"При мен в края на миналата седмица дойде човек, на когото са му откраднали фирмата с решение на съдия Румяна Ченалова. Изпратил съм жалбата му до главния прокурор и съм информирал министъра на правосъдието. Да видим, какво ще стане сега. С французите не можа да стане, защото имали посланик. Хайде да видим сега, този българин има ли посланик", каза Петков пред журналисти в Плевен, цитиран от "Дарик".

Политикът говори за казуса "Белведере", който доведе до временното отстраняване на Румяна Ченалова от позицията на граждански съдия в Софийския градски съд. Този случай бе доведен до вниманието на обществото от френския посланик Ксавие дьо Кабан, който призова българските власти да разчистят "гнилите ябълки" от правосъдната система. Фирмите, за които говореше посланикът, са собственост на френски инвеститори в България

"Обществото трябва да знае. Значи, когато се открадне фирма на французин, панаирът е до небесата и на другия ден се взима сериозно и отговорно отношение. Потърпевшият собственик на фирма е бил информиран, че се свиква Общо събрание, което ще вземе решение за разпродаване на активите на фирмата му и той не може да направи нищо", каза Петков.

Депутатът каза, че собственикът на откраднаттаа плевенска фирма Константин Ралев се е обърнал за съдействие към него в петък. Бизнесменът твърди, че след неправомерно решение на Ченалова е свикано общо събрание, което ще разпродаде активите на фирмата му без негово съгласие.

Споделяне

Още от България