Румен Петков защити евтиния апартамент на полицейския шеф

Румен Петков защити евтиния апартамент на полицейския шеф
Министърът на вътрешните работи Румен Петков защити в четвъртък придобиването на огромен луксозен апартамент на три пъти по-ниска от пазарната цена от началника на полицията главен комисар Валентин Петров.

За изгодната сделка съобщи преди два дни вестник "Експрес", който подробно посочи, че става дума за луксозно жилище от 180 квадрата от фонда на МВР. Впоследствие жилището било отписано от този фонд и зачислено към Софийската областна управа. Според публикацията областната управа оценила апартамента на 108 хил. лв., а главният комисар го купил за 130 хил. лв. с ДДС, което е три пъти по-евтино от пазарната му цена.  

Румен Петков не намира нищо притеснително в това, че шефът на генералната дирекция на полицията главен комисар Валентин Петров е закупил апартамент в столичния квартал “Изток” на стойност три пъти по-ниска от истинската, заяви пред журналисти министърът. "Не знам защо се счита, че директорът на полицията трябва да живее на палатка", добави той, след като напусна международна конференция, посветена на борбата срещу корупцията.

Министър Петков заяви още, че няма никакво съмнение в правомерността на покупката. По думите му служителите на МВР трябва да бъдат обезпечени, за да се изисква от тях да си вършат работата. Петков заяви още, че е убеден в почтеността на главния комисар, още повече, че той коректно бил вписал сделката в съответните регистри.

Малко съм притеснен от това, че никой от вас не се заинтересува, когато генерал Петров беше с много тежък сърдечен проблем през декември миналата година. Може би понякога трябва да има малко човещина, добави министърът.

Председателят на парламентарната комисия за борба с корупцията Бойко Великов, който е съпартиец на Румен Петков, обаче определи като неморална сделката по закупуването на апартамента от директора на полицията.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?