Румяна Бъчварова: Правителството е стабилно, Европа няма критики за участието на националисти във властта

Румяна Бъчварова: Правителството е стабилно, Европа няма критики за участието на националисти във властта

ГЕРБ не се тревожи от готвения от БСП вот на недоверие към кабинета с тема "корупция". Управлението на страната е стабилно, а Европа няма проблеми с участието на патриотите във властта. Това каза началникът на кабинета на Бойко Борисов Румяна Бъчварова пред бТВ във вторник.

Тя се изненада, че социалистите обещавали при дебати по вот на недоверие на тема корупция да извадят уличаващи документи, при положение, че ако има такива, те би трябвало да се дадат на прокуратурата. "Като си сигурен в аргументите си, трябва да разчиташ на институциите", смята Бъчварова.

По думите на бившият вътрешен министър искането на такъв вот в началото на българското председателство на Съвета на ЕС се прави с пропаганден ефект и е опит да се навреди на ГЕРБ, и да се дискредитира правителството.

"Такива политически действия показват, колко назад е БСП от съвременните реалности. В Европа политическият дебат е нещо съвсем различно", изтъкна Бъчварова.

По думите ѝ с подадената оставка в понеделник вече бившият здравен министър не признавал вина. Заместникът му обаче ще бъде консултиран с коалиционния партньор на ГЕРБ – Обединените патриоти.

Честата смяна на министри на здравеопазването Румяна Бъчварова обясни с това, че здравеопазването е областта, в която най-динамично се случват промените, и това е сфера, в която промените са най-болезнени.

На въпрос дали е проблем това, че в Европа има критики, че във властта е партия, която се смята за националистическа, Бъчварова уточни, че на нито една от много срещи в Брюксел, на които е била, този въпрос не е бил поставян. Според нея към кабинета има доверие и респект, защото основната политическа сила в него е ГЕРБ.

Споделяне

Още по темата

Още от България