Русия може да се намеси в британските избори, предупреди Борис Джонсън

Русия може да се намеси в британските избори, предупреди Борис Джонсън

Съществува реална възможност Русия да  опита да се намеси в парламентарните избори в Обединеното кралство следващия месец.

Това предупреди британският министър на външните работи Борис Джонсън, цитиран от Ройтерс.

В интервю за вестник "Телеграф", публикувано в събота, политикът от британската Консервативна партия казва също, че руският президент Владимир Путин ще ликува, ако Лейбъристката партия на Джереми Корбин спечели изборите на 8 юни.

По думите на Джонсън Путин вече е предприел действия в САЩ, Франция и Западните Балкани. "Затова трябва да сме бдителни", заяви той. Според Джонсън Путин иска да "разклати доверието в демокрацията изобщо и да дискредитира целия демократичен процес".

В интервюто си британският министър коментира и темата за Брекзита. Той казва, че може да се окаже, че не Лондон трябва да плаща на ЕС за раздялата, а обратното, защото Лондон има голям принос за активите на съюза.

Брюксел ще се "опита да изсмуче кръвта на Великобритания" с тяхната сметка, казва Джонсън, имайки предвид изчисленията на ЕС колко трябва да даде Лондон според поетите вече ангажименти към ЕС. 

"Файненшъл таймс" писа този месец, че ЕС може да поиска от Обединеното кралство да плати през 2019 г. до 100 милиарда евро. Британски министри веднага отхвърлиха тази възможност, припомня БТА.

Споделяне

Още от Свят