Русия отговори на Естония, като експулсира нейни дипломати

Москва отговори на решението на Естония да експулсира двама руски дипломати за шпионаж, като също експулсира двама естонски дипломати, съобщиха световните агенции.

Двамата естонски дипломати, чиято самоличност не е оповестена, имат срок от 48 часа да напуснат Русия. Те са обвинени в извършването на дейности, несъвместими със статута им и противоречащи на интересите на Руската федерация. Решението на Москва е съобщено днес на естонския шарже д'афер в Русия Юрий Арусо.

Информацията за експулсирането на двамата руски дипломати от Естония не беше съобщена официално. В събота обаче естонският вестник Ести Паевалет писа, че на двама руски дипломати било наредено в сряда да напуснат страната и те вече са отпътували.

Вестникът отбеляза, че те са с нисък ранг и по всяка вероятност с тях Русия е изпробвала доколко Естония е в състояние да пази секретна информация, припомня АФП

Изданието съобщава за версията, че двамата руснаци са се опитвали да се сдобият със секретни документи свързани с разширяването на НАТО и ЕС.

Споделяне

Още от Свят