Руска участничка в конкурс за красота разкритикува режима в Москва

Наталия Переверзева

Руска кандидатка в световен конкурс за красота се отказа от баналните фрази за световния мир и се изказа открито осъдително за страната си, управлявана от Владимир Путин, предаде Ройтерс. Нарече я бедна като просяк, артерия, която храни един корумпиран елит.

Наталия Переверзева стана през 2010 г. Мис Москва. Миналата година тя позира гола за списание "Плейбой", а сега участва в конкурса "Мис Земя 2012", който е с екологична насоченост и се провежда във Филипините.

При представянето ѝ на конкурса тя бе попитана какво я кара да се гордее със страната си. Тя започна с думи на любов към Русия, каза, че не може да си представи живота без нея, че Русия е всичко, което има, това са хората, които обича, съобщиха руски медии.

След това обаче рязко смени тона и изрече тирада срещу корупцията и капитализма, в който решаващи са приятелските връзки. Но моята Русия е и нещастна, отдавна страдаща страна, безмилостно разкъсана на парчета от алчни, нечестни и невярващи хора. Моята Русия е огромна артерия, чието богатство изтича и отива в ръцете само на неколцина "избранници". Моята Русия е бедна като просяк, тя не може да помогне на своите старци и деца. . . От нея като от потъващ кораб бягат инженери, лекари и учители, които няма с какво да живеят. Моята Русия е и една безкрайна кавказка война, каза красавицата.

Говорителката ѝ каза, че Наталия Переверзева сама е подготвила изказването си, че екипът ѝ е изненадан от думите ѝ, че хората, работили с нея, са знаели за гражданската ѝ позиция, но са учудени, че е изрекла неща, "за които обикновено се говори в кухнята".

В руския печат, който до голяма степен е приятелски настроен към Кремъл, се появиха критични коментари. В таблоида "Комсомолская правда" консултантка, работеща с участнички в подобни конкурси, заяви, че не ги съветва да представят страната си по този начин, защото смята, че конкурсите за красота не са подходящото място да критикуваш страната си.

Споделяне

Още от Свят