Руски войник е загинал в борба с пожарите около ядрения център Саров

Руски войник загина в борба с пожарите в околностите на ядрения център Саров, на 500 километра източно от Москва, предадоха руските агенции. Върху войника паднал пламтящ дънер и той починал от черепно-мозъчна травма на път за болницата.

Междувременно противопожарни екипи са потушили горските пожари в района на ядрения център в град Снежинск, в Челябинска област на Русия. Площта на горския пожар в близост до Снежинск беше десет хектара. За потушаването на пожара работиха 383 души и 32 единици техника, в това число два хеликоптера.

Загубите, които е понесла руската икономика за малко повече от месец на аномална жега и предизвиканите от нея горски пожари могат да струват, по предварителни оценки, 1% от ръста на БВП на страната за 2010 г. В парично изражение това е около 15 млрд. долара, пише "Коммерсант”.

При това става въпрос само за преките разходи и краткосрочните последствия за икономиката - по-тежките вреди за националното стопанство от разрушаването на околната среда в Русия още никой не изчислява.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?