Русофил "ориентиран в иделогията на "Атака"" оглавява листата й за евроизборите

Според Сидеров еврофондовете за България са много ниски, ако не ни дадат повече - да излизаме, "спасение дебне отвсякъде"

Георги Димов и Волен Сидеров (дясно), сн. БГНЕС

Георги Димов ще води листата на "Атака" за европейските избори, съобщи лидерът на партията Волен Сидеров при регистрацията на партийната листа за евроизборите в ЦИК.
Георги Димов е 37-годишен, историк по образование, много еродиран човек, който е много добре ориентиран в идеологията на "Атака", обясни Сидеров.

Самият Димов каза, че е бил в ръководството на "Движение 21" (партията на Татяна Дончева), както и секретар по младежката дейност на Национално движение "Русофили".

Смятам, че отпадането на санкциите към Русия е жизнено важно за българската икономика, коментира той. По думите му България може да бъде мост между Русия и Европа. Попитан какви български политики ще защитава, той отговори:

"Българските цели, които ще защитаваме са засилване на българската икономика". След което допълни, че ще се бори за "християнска, православна България, а не за страна, която е потънала в блатото на евролиберализма, на джендър идеологиите".

Втора в листата е Мариета Караджова - юрист, а трети е Христо Спасов - икономист по образование. По думите на Сидеров те не били в първа младост, но в идеалната възраст за политическа кариера.

Това са хора, които не са били в управляващия политически елит, в същото време са с виждане, което показаха по време на политическата академия по ТВ "Алфа", посочи лидерът на "Атака". Той съобщи, че в академията са се включили 45-50 човека, от които зрителите са класирали 17 в листата. По думите му това е бил един успешен експеримент.

Надявам се, че това, което "Атака" показва, ще бъде нов модел - наистина да дадем път на младите, аз го направих, отстъпих крачка встрани, не съм в листата, каза Сидеров.

"Светът е по-голям от ЕС и спасение дебне отвсякъде"

Основното искане на "Атака" е предоговаряне на финансовите условия, с които България се е присъединила към ЕС, след това падане на санкциите срещу Русия и още едно-две неща, свързани с джендър политиките, посочи Сидеров.

Според него "продължаваме да получаваме по-ниски финансови субсидии за селското стопанско може би 1/3 или 1/2 от това, което получава френският фермер".

"Като цяло еврофондовете за България са много ниски ... за България идват трохи. Ако България не си заяви ясно интересите и не поиска своето, по-добре да излизаме от Евросъюза. Светът е по-широк, по-голям от Евросъюза и както се казва в едно произведение "Спасение дебне отвсякъде", каза Волен Сидеров.

Всъщност, първоначалната разлика при селскостопанските субсидии между новите и старите страни членки на ЕС постепенно намалява. През изтичащия програмен период България получава над 15 милиарда евро от всички еврофондове на ЕС, а през следващия се предвижда тази сума да нарасне с между 2.5 и 3 млрд. евро. Страната е чист бенефициент на европейска помощ - получаваното от нея надхвърля над 4 пъти вноската ѝ в бюджета на ЕС (около 3.6 милиарда евро общо за 7-те години на изтичащия програмен период 2014-2020 година). Вноската на всяка страна и получаваните средства са обвързани с брутния вътрешен продукт на глава от населението.

Логото на "Атака" на предстоящите избори ще бъде "Да си вземем своето от ЕС, чуждо не щем". Това според Сидеров било перифраза на думи на Васил Левски.

Споделяне

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?