С шумен корейски поп и фолкбалада Сеул ще "облъчва" Севера

С шумен корейски поп и фолкбалада Сеул ще "облъчва" Севера

Плейлистата, излъчвана от петък от Южна Корея към северната ѝ съседка в отговор на новия ядрен опит на Пхенян, включва енергичния попхит "Бенг, бенг, бенг" и мелонхолична балада за "Ангела на смъртта", съобщи Франс прес.

Както беше обявено, от днес - денят в който севернокорейският вожд Ким Чен-ун навършва 32 години - стените от огромни високоговорители, издигнати от Южна Корея, излъчват пропаганда по строго охраняваната граница, разделяща двете вражески държави. Сеул реши да възобнови излъчването като ответна мярка, след като в сряда Пхенян обяви, че е извършил ново ядрено изпитание.

Освен шумни парчета в стил кей поп от днес южнокорейските високоговорители излъчват също послания, в които се критикува най-затворения режим в света и се възхваляват достойнствата на демокрацията.

"Подбрахме голямо разнообразие от най-нови хитове, за да бъде интересно", каза днес пред журналисти висш представител на южнокорейското министерство на отбраната. Министерството не пожела да каже дали избраните парчета отправят някакво специално послание на Севера.

Британският външен министър Филип Хамънд призова Южна Корея да се въздържа от възобновяване на пропагандата по границата със Севера. Разбирам, че Сеул изпитва необходимост да отвърне на севернокорейския ядрен опит, но не бива да падаме на равнището на севернокорейците. Знаем, че този вид реакция само подхранва провокативността на Северна Корея към нас, каза Хамънд при днешното си посещение в Япония, цитиран от Асошиейтед прес. Министърът подчерта, че след като призовава за сдържаност, международната общност трябва да покаже на Сеул, че ще направи необходимото, за да бъдат санкциите срещу Пхенян ефективни.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят