Съдът иззе още един имот и две коли на Ванко 1

Съдът иззе още един имот и две коли на Ванко 1

Пловдивският окръжен съд отне в полза на държавата имущество на стойност 78 000 лева, собственост на скандалния рапър Ванко 1 и малолетния му син Петър Главчев. Делото бе образувано по искане на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност.
В четвъртък изтърпелият присъда за сводничество пловдивчанин се раздели с недвижим имот в с. Ягодово с площ от 710 кв. м, заедно с построените в него двуетажна масивна жилищна сграда, едноетажна полумасивна постройка и стопанска сграда, които се водят на името на сина му.

Ванко 1 се прости и с два леки автомобила "Мерцедес" и "БМВ", негова собственост, както и с дяловете си в две дружества "Ар енд би ентъртеймънт" и "Наксел" ООД.

Иван Главчев е с влязла в сила присъда от 2007 г. за престъпление, което попада в приложното поле на закона, и притежава собственост, чиято стойност е значителна и за която ответниците не установиха законен източник, аргументираха се магистратите.
Защитниците на Ванко 1 не успяха да докажат наличието на доходите, които са послужили за придобиването на спорното имущество. Съдът не взе предвид показанията на разпитаните свидетели, които твърдят, че са давали конкретни суми на Ванко 1.

Решението на окръжния съд не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд Пловдив.
Само преди месец Пловдивският окръжен съд отне в полза на държавата поземлен имот в Пловдив, с площ от 416 кв. м, заедно с построената в него 7-етажна административна сграда, предназначена за хотел на обща стойност 810 502 лв., собственост на бащата на рапъра - Петър Главчев.

Споделяне

Още от България