Съдът остави в ареста четирима "кокаинови крале"

Четирима от общо 15-те българи задържани при международната акция "Кокаинови крале", бяха оставени за постоянно в ареста в петък. Мерките им за неотклонение се гледаха от съдилищата в София и Благоевград.

Софийският градски съд (СГС) остави зад решетките Тинко Галев, сочен от разследващите за втория човек в схемата под Евелин Банев-Брендо. Според първоначалните данни Галев осъществявал връзката с италианеца Антонио Мелато, който отговарял за доставката на кокаина от Латинска Америка до Европа.

Магистратите приеха, че има достатъчно доказателства за вината и на Захари Марков, както и че има опасност да се укрие и да извърши престъпление.

Единствено 26-годишната Петя Данова бе оставен под домашен арест то СГС, тъй като тя е обвинена за трафик на дрога в периода между 19 и 26 март през 2006 г., когато е била едва на 26 години, а и е с чисто съдебно минало.

Двамата задържани в Благоевградско Ивайло Йорданов и Лозан Парапанов също остават в ареста. В петък предстои СГС да разгледа искането за предаването на Брендо на италианските власти.

Споделяне

Още от България