Съдът отложи делото за отстраняването на Л.Павлов

Заради неявяването на Любомир Павлов, Софийският градски съд в сряда отложи делото за неговото отстраняване от Общинска банка, докато тече прокурорското разследване. Отсъствието на председателя на Надзорния съвет на трезора бе обяснено от адвоката му Илиян Василев с тежко здравословно състояние, което не му позволява да напусне болницата. Защитата представи медицински документи от "Пирогов", където Павлов постъпи веднага след като съдът го пусна от ареста в неделя.

Вчера обаче Павлов присъства на продължилото близо час извънредно заседание на Столичния общински съвет, което разгледа казуса с приватизацията на Обшинска банка. Илиян Василев заяви, че тогава Павлов е излязъл по изключение, за да се защити пред съветниците.

Магистратите дадоха ход на второто искане на обвинителите - за отстраняването на изпълнителния директор на банката Васил Пиралков, който бе арестуван миналата седмица заедно с Павлов. Пиралков дойде в съдебната зала.

"Банката има трима изпълнителни директори и всеки документ, който излиза от нея, трябва да бъде подписан от двама", заяви Пиралков след края на делото. "Няма как да убедя някой от останалите изпълнителни директори да подписва нещо в моя изгода, тъй като по този начин ще въвлека и него", допълни той.

"Нищо не зная за прехвърлянето на акции и не трябва да зная. Това е задача на главния юрисконсулт на банката, който държи книгата на банката. Несериозно ми звучи, че аз съм присъствал на годишнинте акционерни събрания. Там присъстват само акционерите", коментира Пиралков. Той каза още, че не знае защо от трима изпълнителни директори на банката точно той е обвиняем.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?