Сайтът “Генерална промяна” тихомълком свален

Електронният сайт “Генерална промяна”, съдържащ програмата на Бойко Борисов за управление на столицата през първия му частичен мандат, изчезна. Сайтът generalna-promiana.org, лансиран в предизборната кампания на Борисов през 2005 г., е свален от сървър, показа проверка на Mediapool.

Програмата “Генерална промяна” отсъства и от официалния сайт на Столична община, която иначе съдържа подборни новини за изявите на кмета, неговата биография и пълно описание на всички награди, почетни плакети, грамоти и прочее отличия, които той е получил като главен секретар на МВР.

Преди около месец и половина интернет страницата с програмата на Борисов за управление на столицата бе достъпна за потребителите.

Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов потвърди за Mediapool, че сайтът вече е недостъпен. По думите му причината е, че за новата кампания ще бъде изготвен нов сайт с новата актуализирана програма, а старият е свален, защото е вече ненужен.

Понастоящем е практически невъзможно да се провери какво кметът систематизирано е обещал да направи за 2 години в София.

Нов десен договор

В същото време от партия ГЕРБ съобщиха, че са разработили нов десен договор за България. Документът е основан на “социално-политическите десни принципи и ценности в съчетание с новите политически реалности в световен мащаб и с десните либералистични принципи в икономиката”.

Така ГЕРБ ще стане втората политическа сила, която смята да представи подобен документ. Първата бе ДСБ, която още с основаването си представи на избирателите си “Договор за силна България”. Подобен ход предприе и кандидата на ДСБ по време на частичните избори през 2005 година Светослав Гаврийски.

Във вторник от ГЕРБ заявиха, че проектът е разработен заради членството на България в ЕС и новите предизвикателства пред страната. Документът ще бъде обсъден с работодателските организации, неправителствения сектор, с международни финансови институции, дипломатическите и професионалните кръгове, както и с Европейската народна партия (ЕНП).

В него ще бъде заложено “постигането на консенсус за необходимите политики и структурни реформи с оглед на тенденциите в развитието на страната, новият световен ред, състоянието на Европа, енергийният дефицит в световен мащаб и ролята и мястото на България в световните процеси”.

Ще бъдат набелязани постижимите цели пред страната, стъпките за влизане в еврозоната, приоритетите на българската икономика, данъчната политика, както и конкретните реформи в образованието, здравеопазването, социалното осигуряване.

Все още остава неясно дали новият документ ще замени политическата програма на ГЕРБ, която бе приета на конференцията при основаването на политическа партия през декември 2006 г.

Споделяне

Още от Местни избори 2007