Салджийски се връща начело на "Кинтекс", Туджаров – като главен секретар в МИЕ

Бивши кадри на икономическото министерство се завръщат триумфално при управлението на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Бившият генерален директор на "Кинтекс" Антон Салджийски, който с прекъсвания е бил начело на държавното оръжейно търговско дружество над 15 години, сега отново го оглавява. Главен секретар на Министерството на икономиката и енергетиката отново става Владимир Туджаров, който за пръв път бе назначен за такъв от Румен Овчаров през 2005 г. и оцеля на поста и при ГЕРБ, но бе махнат от Делян Добрев малко преди оставката на правителството на Бойко Борисов.

Изборът на Салдижийски за шеф на "Кинтекс" на мястото на освободения Владимир Дичев е продиктуван от професионалния му опит, заявиха от икономическото ведомство.

Така двамата за пореден път сменят другия, след като в началото на 2011 г. тогавашният министър Трайчо Трайков смени Салджийски с Дичев, после Салджийски бе възстановен, за да бъде махнат отново от Делян Добрев, който отново сложи на поста Владимир Дичев.

Владимир Туджаров пък оцеля като главен секретар на икономическото ведомство при две правителства и четирима министри, преди да бъде отстранен от Делян Добрев заради констатирани нарушения в провеждането на обществени поръчки. За изпълняващ длъжността бе назначена Емилия Янева, но сега за постоянно е върнат отново Туджаров.

В системата на министерството на икономиката е върната и бившата шефка на Агенцията за малки и средни предприятия Марияна Велкова, която бе отстранена от поста в началото на март 2013 г. и дни след това служебното правителство я назначи за главен секретар на спортното министерство. Новият кабинет обаче я прави шеф на инспектората в Министерството на икономиката и енергетиката.

Споделяне

Още от България