Съмнения за подготвяне на корпоративен вот и в Първомай

Работници от завода за спирачни съоръжения в Първомай масово подават заявления за гласуване на друго място на предстоящите парламентарни избори.

В града се говори, че собственикът на завода Дечо Колев "е организирал" служителите си да отидат да гласуват в Стара Загора, където мажоритарен кандидат на ГЕРБ е синът му – Иван Колев.

От общината в Първомай в четвъртък потвърдиха пред Mediapool, че в последните три дни са подадени 130 заявления за гласуване на друго място и действително повечето хора са работници от завода.

Свидетели разказват, че само в сряда до обед с документа са се сдобили 77 души, като част от работниците са били със семействата си.

При подаването на заявлението не се посочва къде възнамерява да гласува съответният човек, но в общината бяха наясно, че става въпрос за Стара Загора.

За отминалите еврозибори в общината са постъпили едва няколко заявления за гласуване на друго място.

Иван Колев е общински съветник от ГЕРБ в Първомай, а баща му, освен на местния завод, е собственик и на ултрамодерна частна болница в Стара Загора.

Възможно е централното ръководство на ГЕРБ да не е наясно с готвения корпоративен вот, тъй като партията няма интерес да губи от гласовете си в Пловдив - област за сметка на Стара Загора. Най-вероятно семейство Колеви са организирали гласуването на работниците в Стара Загора в своя лична полза, коментираха пред Mediapool хора от Първомай, запознати със ситуацията.

Споделяне

Още от България