Само ДПС с капацитет да управлява, според Доган

Обяви, че Възродителният процес продължава в по-тиха и пълзяща форма

Доган на трибуната на село Бял Извор, сн. БГНЕС

Само ДПС има управленски опит и без нас властта не може да мине, смята лидерът на ДПС Ахмед Доган, който обяви в неделя в ардинското село Бял Извор също, че Възродителният процес на Балканите продължава и ще продължава и занапред, но в много по-тиха и пълзяща форма . Няма страна на Балканите, в която под една или друга форма да не е провеждан процес на асимилация, заяви той пред жители на Бял Извор, по време на възпоменателния митинг мевлит за жертвите на Възродителния процес.

"Налага се да управляваме, починахме си достатъчно. Няма как да мине без нас, ние сме много сериозни политици, от гледна точка на опита ни, няма друга партия с такъв опит – и административен, и управленчески, на централно и местно ниво", заяви лидерът на ДПС.

 

"Бъдете убедени, че вероятно след година пак ще мина оттук да искам конкретна подкрепа за конкретна програма за управление. Без нас не става, не знаят да управляват, правят гафове, изядоха онези над 8 милиарда ресурс, който им оставихме, хазната е празна, чудят се откъде да намерят пари, рекетират бизнеса, посегнаха на пенсионния фонд", продължи Доган.

 

"През последните 100 години – от Балканската война, Междусъюзническата, Втората световна, комунистическите режими, историята на Балканите така се обърка, че без възродителни процеси няма да стане. Никой не трябва да си прави илюзии, че ние сме сложили точката на всякакви мераци за възродителни процеси", каза още Доган, цитиран от БГНЕС. Според него Балканската история е много особена и постоянно текат процеси на прекрояване на границите съобразно етническите такива.

 

"Затова дали в явна форма – радикално, със сила, войска, танкове, и дали в тиха форма – пълзящо, уж умно, уж изпълнена с демократични тригонометризми, възродителният процес ще продължава. Но от 100 години няма друг бацил, който да се противопоставя на тази тенденция, освен бацилът ДПС", заяви лидерът на етническата партия.

 

"С демократични средства някои хора от властта се опитват да продължат политиката на потискане на хората, както и да забравяме за историята. Но когато става дума за смяна на имената на села и райони, за убийци по време на съпротива, не било полезно. Когато почитат паметта на жертвите на комунизма в София обаче е добре. Но когато ДПС почита паметта на убитите преди падането на комунизма, противопоставили се на смяната на имената, нас ни обвиняват и ни казват :"Стига с този възродителен процес!", заяви от трибуната на митинга депутатът Ремзи Осман.

 

Кметът на село Гърмен Ахмед Башев пък обясни, че възродителният процес не е само смяна на имената и забрана на джамиите. "Той е и икономически геноцид, той е заплаха за водачите на населените места, съд и прокуратура са срещу тях. Той е унищожаване на интелигенцията по места", допълни Башев.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?