Само две детски градини в София остават затворени за 15 септември

Само две детски градини в София няма да отворят врати за първия учебен ден и децата ще бъдат пренасочени в съседни забавачки, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова в понеделник.

Едната е целодневна детска градина 64 в жк "Младост", където ремонтът е започнал на 1 август и ще продължи до 30 октомври. Другата е обединено детско заведение 31 в жк."Люлин", където ремонтът е започнал на 1 септември и ще продължи до 30 ноември, уточниха от Столична община.

В още две детски градини – 61-а и 65-а в столичния район "Слатина", ремонтите ще продължат до края на септември. Те обаче няма да пречат на провеждането на заниманията и децата ще могат да ги посещават, обясниха от Столична община.

Във всички останали детски градини на територията на столицата учебният процес трябва да започне нормално, каза Йорданка Фандъкова.

В други пет столични училища ремонтите също ще продължат след първия училищен звънец на 16 септември. Майсторите обаче няма да пречат на учениците, защото се довършват ремонти на покрив, столовата или физкултурен салон, обясни Фандъкова.

Общо 83 училища, детски градини и ясли са били ремонтирани през това лято основно, каза столичния кмет.

Споделяне

Още от България