Само един кандидат за поддръжката на магистрала "Марица"

Само един кандидат за поддръжката на магистрала "Марица"

Само една оферта е подадена за поддържането на магистрала "Марица" през следващите четири години. Това е дружеството по Закона за задълженията и договирите "АБ-Марица", в което влизат хасковската "АБ" и "Бургас Пътстрой", съобщи агенция "Пътна инфраструктура".

Обединението ще пълни дупките и ще чисти от снега магистрала "Марица" на територията на областното пътно управление в Хасково през следващите четири години.

Трима са кандидатите за поддържането на магистрала "Хемус" на територията на областните пътни управление във Варна и Шумен.

"Автомагистрали Черно море" е подало самостоятелно оферта. Другите двама кандидати са обединения, регистрирани по Закона за задълженията и договорите. Едното е "Поддържане Хемус", в което участват варненската "Пътища и мостове" и "Финанс Груп 2013", а другото – "ПОНТ", в което влизат две варненски фирми "Хидрострой" и "Инжстройинженеринг".

Поддържането на магистрала "Хемус" е единствената позиция при пътните ремонти до момента, по която има конкуренция.

На 12 август бяха отворени предложенията за подъдржането на републиканските пътища в областите Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол, като за всяка от тях имаше само по един кандидат.

Споделяне

Още от Бизнес