Самоуби се зам.-кметът на Монтана Весела Коларска

Още две жени отнеха живота си за един ден, друга една само се опита

Весела Коларска

Три жени на различна възраст посегнаха на живота си в рамките на петъчния ден в различни части на страната. Още една се опита безуспешно да се убие.

Заместник-кметът на Монтана Весела Коларска се е самоубила тази сутрин. Инцидентът е станал в частно тренировъчно стрелбище около 10.30 часа, съобщи "Преса".

От МВР потвърдиха за самоубийство на жена, но нямат данни за инициалите.

Коларска отишла да стреля. След като инструкторът дал указания, сложил ѝ наушниците и заредил пистолета, напуснал кабинката. Вместо да насочи оръжието към мишената, Коларска го насочила към главата си и гръмнала.

Преди седмица тя навърши 52 години. По образование е инженер химик, но в началото на прехода започва журналистическа кариера – работила е в местни вестници и е била директор на общинското радио.

Тя е заместник на дългогодишния кмет Златко Живков от 1999 година, отговаряше за образованието и културата.

От август миналата година е в болничен. Страдала е от дископатия. Претърпяла е 4 операции, но за съжаление те не са могли да облекчат състоянието ѝ.

Според нейни близки, напоследък тя вече не е могла да издържа на болките. Има две деца – син Владимир на 27 години и дъщеря Йоана – на 19.

Около обед стана известно, че млада жена е загинала, след като е скочила от Аспаруховия мост, предаде Дарик. Сигнал за инцидента е подаден в 12:40 часа на тел. 112. Преминаващи съобщили, че тя се кани да скочи от най-високата точка на моста. Жената наистина се хвърлила във водата и тялото ѝ е било извадено малко по-късно от морето. Не се съобщава нищо за самоличността ѝ.

Минути по-късно в Пловдив бе подаде сигнал за прегазена от влак жена. Това е станало на жп линията, минаваща през Пещерско шосе при прелеза до бившата Гарнизонна фурна в Пловдив. Сигналът за инцидента е подаден на тел. 112 около 13.00 ч.

Починалата е на видима възраст около 60 години и според очевидци се е хвърлила пред влака. Екип на Центъра за спешна медицинска помощ е констатирал смъртта.

Сутринта около 08.15 ч., млада жена скочи от моста на Водната палата в Пловдив. 25-годишната се е отървала без физически травми от инцидента. Тя е закарана за преглед в психиатрична клиника.

Споделяне

Още от България